window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ГЕРБ предложи силна кандидатура за премиер


Стана ясно кой е кандидатът за премиер на ГЕРБ!

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание - тази на ГЕРБ-СДС.


Това е проф. Николай Габровски от болница "Пирогов". Заедно с него при държавния глава отидоха Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ, и Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.


"Очаквам в седемдневен срок да излъчите състав на кабинет, а и като първа политическа сила, вашата отговорност е най-голяма. Надявам се да е открита удачната формула за съставяне на кабинет. Желая ви успех", посочи държавният глава, връчвайки папката с мандата.


"Бях номинирам от ГЕРБ-СДС да получа мандат, дълг и въпрос на чест е да положа всички усилия за съставянето на правителство, да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене и по-близо до експертността", посочи на свой ред проф. Габровски.


Президентът вече проведе разговори за съставяне на редовен кабинет с всички парламентарно представени формации.


Консултациите започнаха на 26 октомври с ГЕРБ-СДС, след това Румен Радев се срещна с "Продължаваме промяната", ДПС, "Възраждане", "БСП за България", "Демократична България" и "Български възход".


ГЕРБ ще предложи състав на правителство, заяви преди ден лидерът на партията Бойко Борисов.


bottom of page