window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ГЕРБ, ПП и ИТН избраха председател на НС


Росен Желязков е новият председател на Народното събрание. това решиха депутатите със гласа 136 "за". Той получи подкрепата на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и "Има такъв народ". "Против" гласуваха депутатите на "Възраждане", ДПС и БСП. Нито един народен представител не се отцепи от групата си.


След като мина вота, Желязков се здрависа с колегите си от първите банки, включително и с ДПС и БСП, които не го подкрепиха. А с Вежди Рашидов споделиха близка прегръдка.


Ето какво каза Росен Желязков, след като бе избран за председател:


Парламентарната традиция изисква в такива моменти да се кажат думи с тържествен характер. Аз обаче мисля, че не е е моментът за патос и тържество. Всички ние осъзнаваме отговорността - очакванията на обществото за сигурност, справедливост и стабилност. Тези очаквания предпоставят ние да знаем и да водим процесите в посока, която отговаря на девиза на тази сграда, да създаваме съдържание и то с изразни средства, които отговарят на честта и достойнството на тази институция. Искам да благодаря на всеки един от вас като мои колеги. Специално искам да благодаря на председателите Минчев и Рашидов за това, че водеха 47-ото и 48-ото народно събрание с достойнство и мъдрост. Благодаря ви, колеги!


bottom of page