window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ГЕРБ печели категорично евентуални избори, Борисов обяви важно решение


Партия ГЕРБ печели изборите категорично, ако те се проведат в този момент. Това сочи проучване на агенция "Тренд", направено по поръчка на в. "24 часа". Бойко Борисов и сподвижниците му са с 24.5 % и водят с цели 5.5 процента пред вторите от коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" , за които е вероятно да намалят своята подкрепа още.


Президентът Румен Радев също губи доверие през последните три месеца. Проучването отчита 7% по-малко.


Наред с това тенденциите сочат, че подкрепата за този парламент започва от много ниски нива – само 11% дават положителна оценка за работата на институциите, а 80% - отрицателна оценка.


Кабинетът "Денков" се одобрява от 32%. Неодобрение изразяват 43%. Положително са настроени голяма част от привържениците на ГЕРБ, но все пак около ¼ от тях дават отрицателна оценка. Сред гласоподавателите на ПП-ДБ одобрението е масово.


"Възраждане" (15.3%) отбелязва минимален ръст в сравнение с изборния си резултат. ДПС (13.5%), БСП (8.9%) и "Има такъв народ" (4.3%) запазват позициите си от изборите насам. Под парламентарната бариера остават "Български възход" и Левицата съответно с 2.2% и 1.9% от гласуващите. 5.8% пък биха отбелязали опцията "не подкрепям никого", отчита проучването.

Междувременно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри кой ще е кандидатът на партията за еврокомисар. Това е Илиана Иванова, член на Европейската сметна палата.

"Това е много познато лице в Брюксел. Днес взехме решение за нея. Тя е много компетентна, ще се уверите в това. Имахме още няколко достойни кандидати, но партията застана зад Илиана Иванова", изтъкна още Борисов.


По думите му еврокомисарят трябва да е от победителите на изборите - ГЕРБ.
bottom of page