window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ГЕРБ държи на увеличение на полицейските заплати


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи изявление пред медиите в кулоарите на парламента. Той сподели, че партията има забележки по бюджета и една от тях е, че не приема това, че няма да има увеличение на заплатите в полицията.


"Не може миналата година да има 20 процента увеличение на заплатите, а сега 0. Да бяха го направили на два пъти по 10. Когато аз бях премиер всичко беше регламентирано и повишавах доходите във всички отрасли и не съм вземал от други, както иска Асен Василев. Ще подкрепим бюджета като междинен. Разбрахме се за следващия бюджет много по-задълбочено да се направи във всички сфери, в които виждаме проблеми и хората очакват решение", заяви Борисов.


По думите му ако финансовият министър започне да се вслушва повече във браншовете ще има по-голям шанс.


„Този бюджет трябва да го приемем, защото гарантираме пенсиите, учителските заплати. Има шанс за леки корекции“, допълни Борисов.


"Другата дъвка, която дъвкаха с години е за ин хаус процедурите, за фирмите. Какво се оказа от спора – фирмите на ПП ли са, на ИТН ли са? Какво получи българския народ за три години.


С тези ин хаус процедури ние сме щели да построим два пъти по-евтино. Нито е построено, два пъти по-скъпо е с индексациите, със същите фирми. Залата го потвърждава, бюджета го потвърждава – същите фирми, два пъти по-скъпо, с три години закъснение, добави още лидерът на ГЕРБ.

bottom of page