window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ГЕРБ бие ПП с близо 7 %, Възраждане е с близо 10 %


Социологическата агенция „Алфа Рисърч“ излезе с ново проучване в началото на новата седмица. Проведено е в периода 8-14 април сред 1037 пълнолетни граждани от цялата страна чрез пряко стандартизирано интервю с таблети. Проучването е реализирано със собствени средства.От него се разбира, че ГЕРБ би била първа политическа сила, ако изборите се провеждат сега с 21.7 %. Това е близо 4 процента преднина пред втората политическа сила „Продължаваме промяната“, която е с 18,4 %, %, но с отлив от 6% за два месеца. Ако сметнем резултатите от изборите ноември месец миналата година се получава - близо 7 % аванс на ГЕРБ над ПП за период от само 6 месеца. Припомняне, че преди година Петков и компания спечелиха изборите с 25.67 % с 3 повече от партията на Борисов, и сега са тръгнали рязко по пързалката надолу.


Българският избирател показва, че е недоволен от „Промяната“, която го докара до просяшка тояга с цени на олиото от 7 лева и други, и сега наказва Кирил Петков и компания.

Сред доверието към партийните лидери Бойко Борисов отново е номер едно и запазва доверието на 19,1% от пълнолетните българи.
Третата позиция сред партиите е за БСП с 10,2% подкрепа. На фона на негативния тренд към управляващата коалиция, социалистите запазват симпатизантите си от последните парламентарни избори и тенденция да се лутат в парламента между 20 и 30 депутати – факт, който е непонятен за старите симпатизанти на социалистите.Възраждане е приятната изненада сред пручването. Хората на Костадин Костадинов вдигат двойно своя резултат към този момент и са с 9,4 %. Припомняме ви, че техният резултат на изборите бе 4,86 %. Те дишат във врата на БСП и ако продължи това движение е възможно да станат трета политическа сила на следващи избори.


Лидерът им Костадин Костадинов е със 17,3% одобрение.


ДПС получава обичайните си за неелекторален период 7,6% подкрепа, а лидерът Мустафа Карадайъ одобрението на 9,4% от избирателите в страната.

По-слабо засегнати от негативните тенденции към управляващите са „Демократична България“. Те стабилизират подкрепата си на равнище от 6,7%, а доверието в съпредседателите им варира в сравнително широки граници: Христо Иванов – 15.8%, Владислав Панев – 8,5%, Атанас Атанасов – 7,1%.„Има такъв народ“ е другият коалиционен партньор, който търпи съществени електорални негативи. Подкрепата за него спада с 2,1 пункта в сравнение с февруари и към момента е 4,5% от готовите да участват в избори. Лидерът на формацията Станислав Трифонов се ползва с одобрението на 13,5% от българите.bottom of page