window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Гей скандал в холандския ФейенордГолям гей скандал се развихри във футболния Фейенорд! Смениха капитана на отбора, защото е отказал да носи лента с цветовете на дъгата.


Турският национал Оркун Кокджю, който играе за Фейенорд, е отказал да носи капитанска лента с цветовете на дъгата, която олицетворява ЛГБТ обществото. Това се е случило преди неделния мач срещу АЗ Алкмаар, който завърши с победа на Фейенорд с 3:1.


Той е обяснил отказа си с религиозни причини. При това положение за мача срещу АЗ капитан на „бяло-червените“ бе австриецът Гернот Траунер. Турчинът е титулярния капитан на Фейенорд и винаги носи лентата, когато двамата с Траунер са на терена.


“Уважавам всеки, независимо от религията, произхода или предпочитанията. Вярвам, че всеки е свободен да прави това, което иска и чувства.


Разбирам много добре важността на това действие, но не се чувствам като точният човек да го подкрепи заради моите религиозни убеждения. Ето защо не се чувствам комфортно да нося тази капитанска лента. Надявам се, че религиозният ми избор ще бъде уважен", каза Кокджю. Той отбеляза един от трите гола за победата на своя отбор.bottom of page