window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Гейове и лесбийки от ПП и ДБ превзеха гей парада!


Хомсексуалисти - депутати от ултралибератлната коалиция ПП/ДБ и техни сподвижници заляха гей парада, наречен "София прайд". Те си направиха показна снимка от паметника на Съветската армия, където се проведе пошлото събитие.


Сред политиците се отличаваха Борислав Сандов, Владислав Панев, Манол Пейков, Илина Мутафчиева и др.


Междувременно Светият Синод на православната ни църква излезе със становище за провеждането на перверзния гей парад:


"Светият Синод на родната ни православна Църква категорично изразява своето неодобрение и несъгласие, и се противопоставя на организирането и провеждането на гей парад на 17 юни (събота) т.г. в скъпата ни столица София. Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност.Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание – твърдо установена даденост. Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава.


Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично действие - да посочва категорично кое е добро и кое е зло е и да проповядва с бащинска загриженост библейските и християнски нравствени ценности завещани ни от Самия наш Творец. Извършването на греховете на плътското взаимодействие на хора от един и същ пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето защо, независимо от обстоятелствата при съзнанетелния избор за извършването на този грях, Православната църква не може да намери извинение за подобни действия и взаимоотношения.


Цялата православна антропология, категорично заявява, че единствената цел на човешкия живот, включително телесното му битие, е да прославя Бога. Тя подчертава и Христовата заповед: „Бъдете съвършени, както е съвършен Небесният ваш Отец” (Мат. 5:48); както и увещаването на св. апостол Павел – „прославете Бога в телата си!” (1 Кор. 6:20). Православната църква всякога се е обявявала за зачитането на свободната воля на човека в избора определящ живота му. Но наред с това, категорично е отстоявала моралните истини, без да се влияе от натиска на силните на деня, от модата и суетата на времето. Светият Синод е силно обезпокоен и от факта, че при орагнизирането на гей парада, из улиците на столицата на Обичната ни Родина, ще бъде използвана отделна сцена за деца, които ще бъдат живи наблюдатели и дори участници в това неприемливо събитие, защото „който съблазни едного от тия малките, които вярват в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина“ (Мат. 18:6).


Призоваваме всички отговорни институции да сторят всичко по силите си за спирането на този акт на помрачение на ума и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, проява на най-висша форма на разложение в нравствените и морални принципи в обществото ни. Като отправяме искрена молитва към Господ Иисус Христос да просвети сърцата на всички, които се готвят да участват в непристойното събитие в София на 17.06.2023 г., да укрепи хората, от които зависи спирането на предстоящото събитие и да им даде разум да познаят Истината.”


Много топло е обръщението на Светия Синод на БПЦ отново. Насърчаваща е подкрепата на свещеници и митрополити на Шествието за семейството, което ще се проведе днес от 14 ч. от площад Света Неделя в София и ще завърши с концерт пред храм Свети Седмочисленици. Нека застанем заедно днес за семейството, за запазването на брака между мъж и жена и за правото на децата да имат и да познават своите майка и баща! Да поискаме заедно: изготвяне и приемане на дългосрочна стратегия за излизане от демографската криза; изучаването на вярата в училищата и защита на свободата на словото, вярата и съвестта!


bottom of page