window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ГАВРА! Разлепиха некролог на жив български съдия


Автор: Виктор Генев


Гавра или заплаха?


Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство във връзка с разлепен некролог на съдия около сградата на съда, съобщиха от държавното обвинение.


Електрическите стълбове и дърветата по бул. „Ген. М.Д. Скобелев“ осъмнаха облепени с некролога на съдията Станислав Седефчев. Магистратът си е жив и здрав, а гаврата с него е очевидна. На некролога умишлено името му е написано „Серефчев".


От пресцентъра на Софийския районен съд съобщиха, че насрочените дела на съдия Седефчев и неговия състав продължават по график.


"Съобщенията за неговата смърт, разлепени около сградата на Наказателно отделение на СРС са неистински, за което е сезирана прокуратурата", казаха от съда. Неофициално от там коментират, че най-вероятно става дума за подсъдим, който не е бил доволен от произнасянето по някое дело. Това тепърва ще се изяснява в хода на разследването.


На некролога пише, че съдията е починал след продължително умствено заболяване. "Ти беше закрилник и приятел на ц.ганите от "Христо Ботев", "Факултето", Захарна фабрика" и "Филиповци". Даваше ни само условни присъди или ни оправдаваше. Ти бдеше над нас и ни поучаваше. Ти ни обичаше и д*** даваше... Никога няма да те забравим - тебе и твоето д***! Почивай в мир!", гласи текстът, а подписът е "От опечалените".


Прийомът с поставянето на некролози на магистари е взаимсван у нас от мафията „Коза ностра“ в Италия. По този начин мафиотите отправят зловещи послания към съдии и прокурори. У нас приживе бе сложен некролог на прокурора Камен Ситнилски пред сградата на Висшия съдебен съвет преди 10 години. Подобен случай имаше и с една от адвокатките на Симеон Сакскобурготски Ирен Савова.

bottom of page