window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

В тези страни се пътува без зелен сертификат


Добра новина за хората, които все още мислят рационално и не са загубили разсъдъка си, заради измислената пандемия, наречена Ковид – 19. Тя е свързана с това, че във все повече държави по света мерките падат и хората могат да пътуват спокойно, без да се налага да показват фашисткия зелен сертификат.

Сега ще ви разкажем за три от тях.Скандинавските държави, начело с Дания, се превърнаха във водачи в тази тенденция, като първи отмениха всички или почти всички ограничения както за влизане на територията си, така и за посещение на музеи, ресторанти, хотели и други.


Все още имате време да видите Северното сияние (в северните части на Скандинавия то може да се наблюдава до края на март).


Но Скандинавия не е единственото място, на което да отидете, ако си мечтаете за екскурзия като едно време. Може би ви се ходи някъде на топло?


НорвегияСпиращата дъха красота на фиордите, модерни зелени градове, скандинавски дизайн и изискана кухня - Норвегия е готова да посреща жадните за пътешествия туристи на територията си без никакви ограничения.


Преминаването на границите на Норвегия вече се осъществява така, както беше преди март 2020 г. Не се изискват нито сертификат за ваксинация, нито тестове, нито попълнен формуляр за регистрация на пътниците. Повечето ограничения в страната също са отменени. Вече не е задължително носенето на маски, нито спазването на дистанция. Тези, които си направят тест за COVID-19 в Норвегия и той излезе положителен, вече трябва да се карантинират в дома си само за четири дни.
ШвецияЗа още скандинавски дух можете да планирате и пътуване до Швеция - страната на Астрид Линдгрен, свободното скитане сред природата, Лапландия и съвременния дизайн.


Всички граждани на ЕС могат да пътуват спокойно до Швеция, без да им се налага да подготвят сертификат или тест, за да преминат границата.


В страната вече няма ограничение за работното време на заведенията, нито се изискват сертификатите за посещението им. Отменено е изискването за носене на маска в градския транспорт. Освен това всички, които се тестват за COVID-19 в страната, няма да са длъжни да предоставят резултата си на властите, заради което и страната вече няма да има официална статистика на броя на заразените.


ТунисДокато Европа води в световен мащаб по отмяна на ограниченията, останалата част от света не бърза толкова с тази стъпка. Но ако ви се ходи някъде на слънчево и топло, след последните промени в правилата за влизане в Тунис имате дестинация, която е достъпна, сравнително близка и с възможност за влизане с антигенен тест.


От 15 февруари в северноафриканската държава се влиза без ваксинационен сертификат.

bottom of page