window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

В БСП разколебани за предоставянето на оръжие за Украйна
Разпадът в БСП е с пълна сила. Столетницата се тресе от скандали, а поредният е свързан с раздвоението на партията по темата с "предоставянето на военна помощ" на Украйна". Председателят на"социалистите" и министър на икономиката Корнелия Нинова заяви, че е против изпращането на оръжия, но бившият военен министър от БСП Ангел Надейнов днес изрази друго мнение.
„Въоръжаването на Украйна от страна на Запада е особено важно и поставя остро въпроса пред България. Защо повече от 30 държави оказаха военна помощ и нямаха притеснения, че стават част от войната? Защо единствено и само България има притеснение, че ще стане част от войната? Това заяви бившият военен министър Ангел Найденов от БСП пред БНТ.


По думите му когато се разсъждава за оказването на военно-техническа помощ на Украйна, трябва да се попита какви са обстоятелствата против оказването на такава помощ.


Надейнов обяви и че подкрепя закупуването на още 8 изтребители Ф-16. Според него страната ни може да постигне разумен срок за тяхното изплащане.


Бившият военен министър заяви, че споделя убеждението, че руският посланик у нас Елеонора Митрофанова трябва да бъде обявена за персона нон грата. Според него тя "демонстрира абсолютно арогантно и обидно поведение към България и към българския народ".Найденов смята и че Русия не е постигнала основните си стратегически цели.

Първата цел пред руския президент Владимир Путин е Донбас, а втората е овладяване на Запорожието. Следващата голяма цел пред Русия е пълното овладяване на Азовското и Черноморското крайбрежие на Украйна, каза още той.

bottom of page