window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Възраждане вече не е проруска партия, смени ориентацията си


Партия Възраждане смени своята проруска ориентация и пое нов външнополитически път. За това сподели самият лидер на партията Костадин Костадинов в своя в социалните мрежи:


"Онзи ден ходих на ежегодния дипломатически прием в руското посолство. Преди две седмици ходих в полското посолство на техният ежегоден дипломатически прием. По-рано пък имах официална среща с алжирската посланичка г-жа Байя Бенсмаил в парламента. След всяко такова официално събитие по протокол се прави официална снимка. Тези приеми и срещи са публични, на някои от тях (като приемите) присъстват стотици хора.


Та след моето участие на руския прием цялата евроатлантическа демократоидна общност намери най-накрая едно доказателство за това, че Възраждане е проруска партия - една официална снимка с руската посланичка:) Истината обаче е, че всъщност ние сме проалжирска партия! За доказателство прилагам снимка от срещата на Възраждане с г-жа Бенсмаил:)


Сега сериозно. Официално посещение на прием заедно с още 500 души веднъж в годината в руското посолство е едно, а ходене по три пъти в седмицата на тайни срещи в американското посолство е съвсем друго. Проявата на дипломатическо уважение към Русия е едно, а наведеното колониално съгласуване и одобрение на министерства и служби от САЩ е съвсем друго. Русия може да ни бъде само партньор и съюзник, и това го казвам не аз, а 65% от българите според официално социологическо проучване на Европейския съвет по външна политика.Впрочем и Алжир може и трябва да ни бъде партньор и съюзник. Тази страна в миналото имаше много близки отношения с България, които бяха съзнателно разрушени от американските колонизатори след 1989 г. В момента тя е сред най-големите доставчици на газ за Европа (вкл. и втечнен газ) и може да ни помогне да се отървем от енергийната зависимост от САЩ. С тази позиция ставаме ли проалжирска партия?


Крайно време е да се освободим от пагубното американско колониално робство и България отново да стане свободна и независима държава!"

bottom of page