window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Вратар към Неймар: Кажи ми къде ще биеш за дузпата, че роднините ме гледат


3 дни отне на медиите във Франция да разбулят голямата тайна от последния шампионатен мач на ПСЖ - 2:2 срещу Троа, а историята се превърна в тотален хит.


Куриозната случка се разигра в 23-ата минута на двубоя, когато при резултат 1:0 за шампионите, съдията отсъди дузпа. Камерите уловиха как вратарят на Троа и Неймар си разменят няколко реплики, след което бразилецът избухва в бурен смях.


И започна разплитането на мистерията.


Веднага щом съдията отсъди дузпата, вратарят на гостите Джеси Мулен хвана топката в ръце и изчака да види кой ще я изпълни. Неймар се запъти към точката, а стражът започна да му говори.


"Всички ме питат какво толкова му казах, за да го разсмея - разказва Мулен пред Parisien, повдигайки завесата. - Докато държах топката, Неймар се приближи и ми каза "Би ли ми я подал, моля". Аз го послушах, но веднага му казах: "Ней, ако успея да спася дузпата, ще съм звезда. Моля те, покажи ми поне в коя посока ще я биеш, за да се хвърля натам и да изглежда, че съм близо. Майка ми, баща ми, братята ми и съпругата ми са на стадиона и ме гледат, искам да се гордеят с мен" - разказва вратарят.


В допълнение Мулен дори му сочи към местата, които роднините му са заели и отново се моли за милост.


"Кажи ми накъде ще се хвърляш и ще я бия там" - отвръща му Неймар, който дълго не успява да се съсредоточи и се забавлява на случката.


Останалото, както се казва, е история.


"Помислих си, че щом толкова си говорим за ляво или дясно, сигурно ще опита Паненка и ще бие в средата на вратата. Затова реших да не се хвърлям, а да дебна. Бях сигурен, че той ще пробва това, но в последния момент си промени решението и би в единия от ъглите, като ме хвана неподготвен", разказва Мулен.


Въпреки че Неймар прави резултата 2:0, до края на мача Троа успя да изравни и в крайна сметка да вземе престижна точка от дома на шампионите.


След мача бразилецът и вратарят се прегърнаха и отново избухнаха в смях, а в съблекалнята са си разменили екипите.


"Не съм разочарован, семейството ми винаги ще се гордее с мен. Всичко беше шега и двамата много се забавлявахме. Казах си: Хей, човече, трябва да си благодарен за всичко, виж на какъв стадион и срещу какви играчи се изправяш", обобщава вратарят на Троа, връщайки се към забавната случка от мача.

bottom of page