window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Владо Даверов: Киро и Асен ни съсипаха за няколко месеца


Един от най-известните български писатели Владо Даверов съсипа правителството на Кирил Петков в свое интервю.

„Най-големият риск е склонността на българина да търси спасител“. Това заяви писателят и сценарист Владо Даверов. Според него България в момента се намира в едно "много тъжно и смешно" положение.


"Страната стремително върви надолу. Това не може да се обясни само с некомпетентността и зависимостите на правителството, които са видими. Много бързо се лишаваме от бъдеще и ако не се вземат мерки, които да не са временни, ще ни трябва повече време да излезем от кризата, отколкото от комунизма. За четири месеци тези момчета унищожиха държавата", заяви Даверов.

Той не изключи България да излезе от това управление по-пострадала, отколкото една Украйна, която е във военно положение.


"Днешните управници, в чието образование започвам вече да се съмнявам, са по-вредни дори от комунягите, които също са част и са най-вредни в тази измислена коалиция", каза писателят.


Той посочи, че за една година в България не е преместен и един камък. „Имате ли чувството, че в тази страна животът кипи? Освен Иван Гешев, който дойде до гуша на всички и така наречената правосъдна реформа, която си е чиста поръчка на организираната престъпност. Всички го виждат и нищо не могат да направят. Всички виждат как енергетиката изтича в някакви офшорки и

нищо не могат да направят. Всички виждат, че президентът е назначен лично от Путин и нищо не могат да направят", отбеляза Владо Даверов.


Той припомни, че Радев е избрал хората в правителството. За Даверов "най-големият риск е склонността на българина да търси спасител.

"Всеки глупак, който дойде отнякъде и каже на този народ това, което иска да чуе, може да вземе властта. Разум, аргументи и талант са неща, които в България не се уважават. Авторитетите и знанията не са уважавани, това не върви у нас", с тъга отбеляза Даверов.


bottom of page