window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Вижте кой реално управлява държавата


Нов сив кардинал управлява задкулисно България под овчедушния поглед на „премиера“ Николай Денков. Въпросната фигура се казва Иван Модев, а официалната му длъжност е началник на политическия кабинет на министър-председателя, пише Блиц.


Въпросното лице е брат на зам.-министъра на туризма проф. Мариела Модева. Именно тя сега подписва заповедта за избор на „Компания за международни конгреси“ ЕООД в обществената поръчка за организирането на събития на Министерството на туризма, показва справка в документацията на търга.


Иван и Мариела Модеви са деца на Тодор Модев - дългогодишен кмет на тогавашния Коларовски регион в София по времето на комунизма, а след промените - дълготраен общински консултант от БСП и регионален шеф на София (от 2005 до 2009 година по времето на тройната коалиция).


Според информация на БЛИЦ Модев кадрува в МВР, като урежда свои приближени бизнесмени със свои полицейски началници във вътрешното ведомство.


Оказва се, че вътрешният министър Калин Стоянов е чисто и просто маша в ръцете на обигралия се вече и забогатял за рекордните три месеца бивш студентски функционер.


Във властта се носят легенди за пипалата на Модев, които достигат не само МВР, но и различни министерства.


Наскоро предстоят местни избори и е крайно опасно чистката в МВР да се окаже ключова за техния изход в една или друга посока.


МВР е най-пряко обвързано с организацията по провеждането на изборите, а когато е обект на нечисти интереси, то лесно може да се окаже с решаващо значение за една или друга партия. Това се видя най-ясно на изборите, в които ПП стана първа политическа сила.


От изтеклите неотдавна записи лично Кирил Петков призна, че цялата държавна машина е работила за тяхната партия. Сега държавата е изправена пред подобна угроза и е крайно време компетентните органи да бъдат сезирани за безобразните действия, които се разиграват в коридорите на Министерски съвет и ролята на Иван Модев.


Тепърва предстоят изключително интересни разкрития за Модев и компания.Те със сигурност ще доведат до изключителни сътресения по върховете на държавата.

bottom of page