window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Вежди Рашидов напусна позиции в ГЕРБ и в парламента


Най-възрастният депутат Вежди Рашидов е известен с това, че казва това, което мисли и не премълчава. В грешен момент той изпусна една реплика, заради която напуска ключови позиции в партия ГЕРБ и в Народното събрание.


"„Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, казва Рашидов в началото на една от почивките на народните представители.


Той говори на зам.-председателите на НС Никола Минчев и Росица Кирова, когато се предполага, че микрофоните са изключени. Оказва се обаче, че тези на председателската катедра работят.


От партия ГЕРБ излязоха веднага с критична позиция срещу изказването на Рашидов.


"Подобен език и разсъждения са недопустими за народен представител особено в момент като настоящия", пише в позицията на парламентарната група.


Вежди Рашидов подаде оставка от два свои ключови поста - председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.


„Подавам оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Още веднъж поднасям своите извинения за изказването ми днес”, заяви още Рашидов в позиция до медиите.


След това в позиция, изпратена до медиите, Вежди Рашидов поднесе официално извинение.


„Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие“, посочва бившият културен министър.


bottom of page