window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Варна отбеляза 24 май с традиционно шествие


Морската ни столица Варна отбеляза 24 май -денят на светите български братя Кирил и Методий и на БЪЛГАРСКАТА писменост и култура с традиционно шествие, което започна от Катедралния храм "Свето успение богородично" и завърши в Морската градина. В шествието взеха участие 119 блока от детски градини, учители и ученици от училища и студенти.На шествието присъстваха варнененски депутати, сред които Павел Христов, Бранимир Балачев и Славена Точева от ГЕРБ, както и Борислав Гуцанов от БСП. Традиционно на манифестацията бе кметът Иван Портних и председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов, който поздрави жителите на морската столица.„Варненският 24 май – вълнуващ, несравним, уникален! В днешния празничен ден Варна отново доказа, че е град с много енергия и емоционален заряд. Град, който пази традиции и разпръсква светлина.


Честит празник на всички български учители, ученици, университетски преподаватели, студенти, хора на науката, изкуството и културата, на всички пазители на духовността и българщината! Благодаря Ви, че давате сила, вяра и смисъл за бъдещето ни.


Специални поздрави и към моите учители и преподаватели, които толкова много направиха за мен. Респект към знанията и труда им!


На всички пожелавам здраве, много успехи и само хубави емоции.


Честит 24 майbottom of page