window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Българският туризъм се движи в правилна посока"Българският туризъм не може да бъде различен от теченията в световния. Световният се възстановява с голяма скорост. Работата на министерството е концентрирана върху това да ни позиционира добре на международните пазари и да покаже, че сме готови да посрещнем всички желаещи да посетят страната ни и да акцентираме върху положителните страни".


Това заяви пред БНР служебният министър на туризма Илин Димитров. По думите му туризмът у нас се възстановява, но средства за реклама никога не достигат.


"Започваме голям проект за дигитализация. Ще включим всички университети в страната, които имат желание. Ще направим национална база от забележителности, ще покажем страната си по модерен начин. Проектът е съвместен с няколко министерства, с НПО сектора", посочи той.


Димитров коментира и работата по бранд "България". Той обясни, че целта е да бъдат ангажирани най-големите платформи в света. "Дълги години страната ни беше популяризирана от туроператорите. Това ще остане, но искаме да наблегнем на бранд "България". Трябват ни седем думи, които да заковем на дъската и да кажем, че това са нашите неща, които ще рекламираме", каза още Илин Димитров.


bottom of page