window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

България ще има правителство


"България ще има правителство. Ще поемем отговорността и всичкия хейт срещу нас, но ще направим всичко възможно, за да сформираме кабинет в 49-то Народно събрание.


Ще предложим и безспорен кандидат за премиер пред всички партии. Той ще бъде умен, красив, интелигентен и много образован", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията. На 15 май кандидатът за премиер на най-голямата партия ще получи мандата за съставяне на правителство от Румен Радев.


Изборът ни е точен за този момент, в който българите очакват да се сложи ред в хаоса, да заработят фондовете и плана за възстановяване, процедурите по Шенген и еврозоната да тръгнат, да се приемат законите, по които сме поели ангажимент, обясни той за бъдещия кандидат за премиер. Човек, който може да изведе икономиката, индустрията в посока, в която всички очакваме. Гордост за България и Европа, описа го Борисов.


Призив към всички партии: Избори през август, без бюджет, е катастрофа.


Борисов се обърна към втората сила с призив - правителството да бъде публично подкрепено от двете партии. Ако това не се случи, обръщаме се към останалите, да споделят тази отговорност. Търсим отговорните партии да преведем България през това блато, в което сме. Който го е страх от мечки, не ходи в гората, напомни Борисов народната поговорка.


Той напомни, че ще даде "празни кутийки" за останалите имена в правителството, за тези, които искат да споделят отговорност.

bottom of page