window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

България е номер едно в световния кикбокс с 28 титли


Сбъдната мечта за България! След 35 години страната ни е номер едно в световния кикбокс.


Българският национален отбор по кикбокс направи фурор в Италия като стана първи в комплексното класиране с 28 титли и най-много медали на завършилото Световно първенство за кадети до 19 години в Йезоло.


Състезателите ни спечелиха рекордните 28 Световни титли в различните стилове и категории. Такъв успех се случва за първи път в 35 годишната история на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

Освен 28–те титли, България излъчи още 22-ма сребърни и 19 бронзови медалисти.


Така с общо 69 отличия страната ни стана първа сила в световния кикбокс за 2022 година.


С най-много титли ще се завърне Калина Бояджиева, която стана трикратна Световна шампионка в три стила на татами.


Призът за номер 1 при младежите бе връчен на българският кикбоксьор Пламен Божинов, който стана носител на две Световни титли и едно сребро също в леките стилове на татами.


При момичета старша възраст до 18 години България спечели отборната титла в състав Калина Бояджиева, Христина Андонова и Гергана Генчева.


Анна Минкова получи призът за Рефер номер 1 на ринг на специална церемония организирана от Световната федерация по кикбокс (WAKO) в Йезоло.


Фурорът на националите ни по кикбокс в Италия ще е трамплин за следващото им участие на международната сцена – Световното първенство за мъже и жени в Турция през месец ноември.


Това споделиха основните лица, на които се дължи триумфът на националите ни - треньорът Владимир Вълев - Питбула и президентът на федерацията Галин Димов.

Сайтът www.neudobnitebg.com честити големия успех на националите ни, като им пожелава още много медали на световния връх.

bottom of page