window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

България дава оръжие на Украйна, Възраждане - гранати


Депутатите приеха на първо четене България да даде оръжие на Украйна.


"За" гласуваха 175 депутати, "против" 49, "въздържа се" - 1.По-рано депутатите удължиха работното си време до приключване на точката за оказване на военна и техническа помощ за Украйна. Предложението беше направено от ГЕРБ, а срещу него гласуваха само представителите на БСП и "Възраждане", които се противопоставят на предоставянето на такава помощ. По време на гласуването депутатите от ПГ на БСП вдигнаха табели с надпис "Не на оръжията. МИР".


Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви: "Ние осъдихме тази война. Ние помагаме на жертвите от агресията и смятаме, че българският национален интерес е да не предоставяме оръжия, защото това ще ни направи страна в конфликта. Искаме този български национален интерес да впишем в европейския и световния ред."

Ивелин Първанов от "Възраждане" допълнително разгорещи емоциите, като излезе на трибуната с части от боеприпаси, които, по думите му, "са минали покрай ушите на българските войници през Първата световна война", а сред тях беше и граната.


"Не сме в час по история", обърна внимание водещият заседанието Йордан Цонев от ДПС.bottom of page