window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

БСП поиска оставката на Корнелия Нинова


След като голяма част от лидерите на БСП поискаха оставката на Корнелия Нинова, сега това направи и вицепрезидентът Илияна Йотова в Свиленград в отговор на журналистически въпрос. Вицепрезидентът беше официален гост на тържеството по повод 110 години от освобождението на града.


Припомняме, Йотова бе ръководител на пресцентъра на Висшия съвет на Българската социалистическа партия (ВС на БСП) от 1997 до 2007 г., член на ВС на БСП (от 2000 г.), заместник-председател на Градския съвет на БСП - София от януари 2006 г.


"Не съм изненадана от това, че няма оставка. Нека да изчакаме заседанието на Националния съвет. За мен голямата тревога е, че БСП, че падна на пето място и на 9 процента след поредните парламентарни избори", каза Йотова.


Според нея слабите изборни резултати са по-важният въпрос, както и защо партията е там - партия, която съществува от 130 години и винаги е била на страната на хората, особено по време на кризи.


"Сега се оказва, че голяма част от хората й нямат доверие, не вярват, че тя може да защити техните интереси. Много добре си давам сметка, че голяма част от българите, които не излязоха да гласуват, не отидоха до урните именно заради това - защото не намират своето политическо представителство, част от което е и БСП", заяви Илияна Йотова.

bottom of page