window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Борисов с важни политически ходове


Коалицията ГЕРБ-СДС ще оттегли предложенията си за промени в Изборния кодекс за премахване на обществения съвет към ЦИК и отпаването на район "Чужбина".


ПП си търси повод да излязат от парламента и да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим. Кирил и Асен го знаят това, знаят го и ДБ, но са предприели тактиката на мълчанието. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг с цялата парламентарна група в централата на партията.


ГЕРБ няма да се откажат от хартиената бюлетина и от машинното гласуване. Да въведем същите машини като в САЩ, Великобритания, а не със специалистите на Мадуро. Нямаме доверие на машините на Мадуро, категоричен бе Борисов. Той подкрепя машинното гласуване с две ръце, но машинно гласуване като в САЩ, а не машините на Мадуро.


Той предложи на лидерите на партиите да се видят в Народното събрание през уикенда и да се отвори тема не само за Изборния кодекс. Без парламент от кой бюджет ще се извадят пари, запита Борисов и добави, че невлизането в зала е най-безотговорното. Хубавото е, че парламентът във ваше лице реши основните теми по двата съюза - въоръжение, еврозоната, Шенген. Благодарение на Рашков и ПП разградиха границата от нулева миграция при ГЕРБ, разкритикува Борисов и за нелегалната миграция.


Той настоя от депутатите си да върнат здравия разум, за да може парламентът да работи.


Борисов е имал много дълъг разговор с парламентарната група на ГЕРБ. Той се чудел, когато на Правната комисия приели предложенията на промяната на Кирил Петков за техния закон за КПКОНПИ.


Атентат срещу демокрацията е да се нарече ангажимент, поет от избирателите за сметка на гласуване с машини и с хартия не може да е атентат на демокрацията, коментира Борисов.


Той припомни, че през 2021 г. на Разпети петък били приети промените в Изборния кодекс и тогава имало атентат срещу ГЕРБ.


До влизането в Изборния кодекс в пленарна зала и докато ГЕРБ не се разберат с останалите партии, също няма да влязат в залата на Народното събрание. Ако няма разговори, за какво парламентът да работи.


И ние ще стоим в корирода на парламента и цял ден ще даваме интервюта, коментира Бойко Борисов.


"Ако има здрав разум, после ние протести, после "Възраждане" протести и накрая всичко се срива. Трудно е да намериш волята да се оттеглят предложения в Изборния кодекс. Хайде да говорим сега за сигурността на кода и флашките, как лъжете с тях и защо са ви толкова важни: че мамите - мамите, че сте дали на частник да ви провежда изборите, не съм съгласен", възмути се Борисов.


Имаме прекрасни депутати, шефове на групи и ако има воля и желание, лесно става, каза Борисов в отговор на въпрос дали е готов да говори с лидерите на другите партии.


Как да не промотираш атентат срещу демокрацията - това значи страшен упадък на демокрацията, посочи Борисов. Поръчайте четци от Америка и тогава минаваме на 100% машинно гласуване. Иначе нямало шанс да се състави правителство, изтъкна той.


ПП и ДБ са в изолация, не могат с ДПС, с БСП, с ГЕРБ и с "Възраждане". Ще имаме ли правителство с третия мандат, недоумява Борисов. Ако няма нагласа за правителство, а ще си играем на влизане и излизане на кворум и без кворум, единственото работещо нещо, което ще приключи, е парламентът. Тогава трябва да се заяви пред президента да насрочва избори и да ходим пак, категоричен бе Борисов. "С 67 депутати не можем да се държим само ние отговорно, а те да се държат като децата на Хелоуин", отсече лидерът на ГЕРБ.


Според него целта на ДБ и ПП е да се скрият от поразиите, които нанесли.


Борисов е доволен, че ГЕРБ са победили ПП с флашки, с машини, с техните вътрешните министри и правила. "Ние сме последните, които се плашим от машини, защото ние ги въведохме, но срокът беше толкова малък, че имаше само от машините на Мадуро", изтъкна той.


Къде е проблемът, къде е революцията, която искате. Като няма парламент, срещу кого протестираме, запита Борисов, като подкани ДБ и ПП да протестират пред "пустия парламент". Това не е добре за партиите и Радев е прав, като не се разбираме да минем на президентска република, каза Борисов.


Той още веднъж призова депутатите си да направят усилия да върнат здравия разум и да се свърши още малко работа за хората. "Едно време в казармата се поздравявахме със "здрасти, модел", нашият модел е този - отговорност и просперитет, но сега такъв модел няма", спомни си Борисов.


bottom of page