window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Борисов разкри истината за Терзиев


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри защо е подкрепил Васил Терзиев на балотажа в кметската надпревара в София.


„В последните седмици видяхме новата алтернатива на ПП-ДБ, Възраждане и БСП. Искам да напомня на Петков, че беше петък и той ми каза, че ако не бъде избран Терзиев, ще падне правителството. Тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове правителството остана като се избра Терзиев.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС.


„Аз казах гласувайте за кандидата на правителството. Сега какво се получва. Уж прокремълски и пропутински, а с тези партии преговарят за мнозинство. Утре имам среща с европейските посланици и този въпрос ще им го поставя“, съобщи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че бюджетът няма да бъде подкрепен в този му вид. Финансовият министър Асен Василев да си го преправи преди първото четене, за да не се налага да гласуваме против. Борисов подчерта, че трябва да има механизъм, по който да бъдат подпомогнати – инфраструктура, осветление, администрация.


По думите му ГЕРБ са склонни да се откажат от всичко, но тогава дефицитът трябва да стане 2%, 1%, 0%. „Даваме им срок. Ние сме много толератни. Представете си да бяха излезли преди изборите тези данни за вдигане на данъците, дефиците, дългове. Не съм съгласен с дълговете. Нека да взимаме толкова, колкото имаме да връщаме стар. Тези пари не сме ги изработили. Асен Василев не ги е събрал", посочи лидерът на ГЕРБ.


Борисов е категоричен обаче, че правителството няма да падне, ако няма бюджет.

bottom of page