window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Борисов подава ръка на всички парламентарни партии за кабинет. Отговори само на „Неудобните.Бг"


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подава ръка към всички парламентарно представени партии за съставяне на редовен кабинет. Това стана ясно от думите му на извънреден брифинг на победилата на последните парламентарни избори партия. По думите на Борисов най-стабилно управление би могло да се излъчи от големите политически формации. "За политики ще говорим с всички партии, които искат да участват в редовно правителство", добави той и подчерта, че българите са казали, че без ГЕРБ не може, но и без ПП-ДБ не може“, каза той.


От тях той не изключи „Възраждане“, която към номиналната си стойност добави над 100 000 гласа. Той поздрави и завръщането на ИТН в парламента. Според Борисов има належащи проблеми за решаване на българския народ, като едни от тях е „чудовищната“ инфлация. Лидерът на ГЕРБ е убеден, че диалог би могъл да се намери между партиите с евроатлантическа ориентация.


"Обръщам се към лидерите на партиите - по време на кампания се чертаят разделителни линии, но след изборите, ако не стига на една партия да събере 121 депутати, се правят коалиции. Нашите естествени партньори са партиите, които са в зоната на тези, които подкрепят Украйна, подкрепят влизането ни в Шенген, подкрепят процеса за влизането в еврозоната. Затова по решение на партията ни ние ще поканим абсолютно всички партии, които българският народ е изпратил в парламента. Най-стабилно управление е коалиция между големите партии, която ще успокои бизнеса и народа", обяви лидерът на ГЕРБ.


Той намекна, че ще излязат криви сметките на тези формации, които си правят „тънки“ сметки, свързани с предстоящите местни избори. Обясни, че трябва да се приеме централен бюджет, за да може общините да се справят с местните бюджети. Той предупреди, че ако това не се случи, общините ще фалират, което пък ще рефлектира върху нагласите на хората да ходят на избори. "Обричат общините на гибел. Общините не могат да си приемат бюджетите, след като няма централен бюджет. Сега народът ни е дал право да решим хаоса. Нека си поставят условията, нека да ги обсъдим и мисля, че това се очаква от отговорни политически партии. В противен случай ние ще направим правителство, но отговорникът за нестабилността ще са те. Ако толкова искат градове, да кажат кои са и ние няма да издигаме там свои кандидати“, уточни Борисов.


За всички бе ясно, че посланието му се отнася за Продължаваме промяната, които смятат, че ще вземат София, Пловдив и други големи градове на местните избори на есен.
Макар, че отказа да отговаря на медиите, заради това „че всяка излишна дума“ може да навреди, той първо обърна внимание на въпроса на сайта „Неудобните. Бг“. как няма да отговора, нали утре, ще ме обвинят, че съм отказал да отговоря на неудобните медии“, опита да се пошегува Борисов в характерния си стил.

Борисов обясни, че е готов дори да преговаря с Румен Радев, който като премиер е „управлявал най-много след него“. И допълни: „Ако има редовно правителство, президентът Радев ще си изпълнява само неговите функции, те са ясно описани. Против съм импийчмънт". Борисов увери, че този път ще бъде депутат. "Влизам депутат, защото ме принудиха с въпроси да стана. Ще бъда депутат. Ще водя лично преговорите, за да знам кой накрая носи отговорност", заключи той накрая.

bottom of page