window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Борисов: От ПП се отървахме лесно, сега ще се спасяваме от "Спасителите"


ГЕРБ-СДС имат пълната подкрепа на евроатлантическата общност. Затова сме поели ангажимента да има реформа на съдебната система, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Златоград.


Според него продължаващият две години хаос в политическия живот може да се премести сега и в общините.


"Един младеж се закичи с етикета „Спаси“. Ще трябва да спасяваме София от „Спасителя“. Сега тръгвам, за да спасявам от „Спасителите“. От „Промяната“ се отървахме лесно, сега да видим как ще се спасяваме от „Спасителите“, коментира той.


Борисов напомни, че благодарение на ГЕРБ в парламента са приети законите за подкрепа на Украйна, които са позволили на българските политици, включително на президента Румен Радев да бъдат с високо вдигната глава в Брюксел.


„Белият и демократичен свят подкрепя Украйна. Винаги съм бил за балансирана политика, но ние осъждаме избиването на жени и деца, което се случва всеки ден там. Никой от нас не е военолюбец, военолюбците са други. Представете си, ако нас ни бяха нападнали? Затова членството ни в НАТО не е клише“, подчерта Борисов.


Той заяви, че в момента България стои добре на международната сцена и това се дължи най-вече на факта, че ГЕРБ през последната година води в българския парламент по въпросите на международната политика, от подкрепата за Украйна до разрешаването на спора с РСМ.


„Как щеше да се чувства Радев, ако по наше предложение българският парламент не беше приел за оръжията на Украйна. Кой реши тази задача? ГЕРБ. В предишния парламент, когато управляваше Петков, те не посмяха. Аз бях лидер на процеса да присъединим РСМ за ЕС. Кой, ако не ГЕРБ, даде възможност България да има цяла ескадрила Ф-16. Да не изброяваме и другите закони, които направихме и са в полза на България и президентът Радев, който да има физиономия, когато отиде в Брюксел“, подчерта Борисов, цитиран от БГНЕС.


Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2023/01/21/borisov-ot-pp-se-otyrvahme-lesno-sega-shte-se-spasiavame-ot-spasitelite.557763?fbclid=IwAR3Ikok0iOHrZF-rAEV5UgzwZWeOGJxueyVGGV1i8xURbPZ8UfQ--kTBKqk

bottom of page