window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Напуска ли ГЕРБ сглобката?„Като ги слушам какви глупости говорят, дори не знам следващата седмица дали ще започне парламентът“. Това заяви в Ловеч лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщава tribune.


Той подчерта, че за него „сглобката вече не съществува“, а следващата седмица вероятно ще се проведе Национално събрание на партията, което ще решава дали ГЕРБ остава в т.нар. НЕкоалиция.


„Ще гледам кой какво прави в неделя. Това ще определи политиката на нашата партия. Навсякъде хората от ГЕРБ бушуват срещу безобразията и това, което правят“, каза Борисов.


Той напомни, че партията е поела ангажименти към конкретни инфраструктурни проекти, които „промяната е зачеркнала“, както и че в страната общинските им съветници са три пъти повече от тези на ПП/ДБ.


„Ще гледаме сеира тепърва, аз не виждам причина да се събираме повече с тях. Призоваха всички да са срещу ГЕРБ. Предупредих Кирил Петков – с вашата атака към ГЕРБ в София ще накарате хората да гласуват за Ваня Григорова и се хващам на бас, че ще загубите София. Ще свикаме едно национално съвещание да партията да каже дали да споделяме отговорност с партия, която заплашва собствения си министър!“, коментира Борисов.


„В сряда ще искат да им подкрепя бюджета, няма да стане! В цялата страна хората псуват срещу безобразията им!“, каза лидерът на ГЕРБ.


Борисов заподозря коалиционните си партньори, че сами бламират техния вътрешен министър, а този на електронното управление ходи с охрана, защото е притискан от депутати. „Представете си да беше от нас…“, каза Борисов.


„Ние повече няма да допускаме някой да говори лъжи по наш адрес, а ние след това да си затрайваме“, категоричен е бившият премиер, според когото всичко евроатлантическо като парламентарни решения през последните години – като Северна Македония и Украйна, е дело на неговата партия. Той напомни, че ГЕРБ е дала „парите за една АМ „Хемус“ за Ф-16“, а сега Денков е приел в МС решение за закупуване на „Страйкъри“ без одобрение от парламента, което впоследствие носи юридически рискове.


„Това е само да се покажат на някого, не знам на кого. А другата седмица може да няма парламент, защото те навсякъде „мърсуват“ с всякакви партии, само да е срещу нас. За да спрат спекулациите, истината е, че много преди изборите за София, ние поискахме от колегите от ПП/ДБ да се издигне кандидат, различен от родата на Държавна сигурност и ГЕРБ да не издига кандидат. На Кирил Петков му казах – кандидатирай се ти, ГЕРБ няма да издига кандидат. Как сега се обяснява, че ГЕРБ подкрепят човек на Путин, при положение, че трябва да избираме между родата на ДС и социалистите“, каза Бойко Борисов.


Той се позова на стар цитат на Иван Костов: „Ще гласувам, но с отвращение


bottom of page