window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Борисов: Войната в Украйна трябва да свърши


Искам да благодаря на всички, които не се огънаха и уплашиха от чудовищния натиск върху нас. Поздравявам и народните представители от ГЕРБ-СДС, че благодарение на тях бе приет проектозаконът за ускоряване на процеса по приемане на еврото у нас. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с активисти в град Исперих.


"Стигнахме до там, че световният шампион по фалиране на банки – Румен Гечев, да коментира дали е хубаво или лошо нещо Еврозоната. Берем плодовете от управлението на Бойко Рашков - пияни и дрогирани представители на МВР. Този човек също изразява мнение за Еврозоната.


Миналият месец бях в Хановер на конгрес на ХДС, а вчера в Мюнхен на ХСС. Нашите съседи – гърците, по-зле ли са откакто приеха еврото? Да се дават за пример държави като Швеция и Дания не е редно, защото те са друга политически система и класа.


Решението на Народното събрание за ускорена процедура по преминаване към еврото, предложено от ГЕРБ-СДС, има огромен отзвук в Европа. Видяха, че все още има здрава мисъл. Получихме адмирации от големите партии в Европа – ХСС и ХДС. Всички чакат сформирането на редовно правителство, за да има стабилност в България.


Светът е разделен на две – едните са срещу, а другите са за Русия. Ние винаги сме водили балансирана политика, но сега нашата позиция е ясна – изцяло в подкрепа на Украйна, защото войната трябва да свърши. Всеки ден изпитваме страх от ядрена авария в Запорожието, а сега се заговори и за ядрена мръсна бомба – което и от двете да се случи е зле за нас. Целият демократичен свят трябва да помогне, за да се спре агресията в Украйна.


За пръв път председател на Народното събрание е български мюсюлманин. Тези, които говореха, че от ГЕРБ искаме да бутнем джамиите, явно не видяха, че ние строим джамии и български мюсюлмани стават председатели на парламента, депутати, областни управители и т.н. Надявам се да се спре вече с тези спекулации.


Ще направя всичко възможно, за да има редовно правителство. Чувам, че нямало да е с първия мандат, а с втория или с третия. Ние ако много се харесваме и обичаме, щяхме да сме като китайската партия-всички заедно, но ние сме европейска държава, с плурализъм и много партии.


Призовавам да се говори за правителство преди да се раздадат мандатите. Ако някоя от другите партии ни откаже да съставим правителство с нашия мандат, то не виждам как ще дойдат после да искат подкрепа от нас. Нужен е предварителен разговор, да няма гордост, правителство може да има и с първия, и с втория, и с третия мандат.


Преди президентът Радев да даде мандатите, политическата класа трябва ясно и честно да заяви дали иска да има правителство. Предварително да се знае, че всички искаме правителство, а не да лъжем хората, че може да се случи чрез някой от мандатите.


България има всичко – енергоизточници, смислена и умна работна ръка – от IT до обикновен работник, сега може да дойдат цели заводи от тези, които напускат конфликтните зони и ние трябва да имаме правителство, което да строи индустриални зони, пътища, да осигури ток и вода.


В понеделник ще внесем в парламента проекторешение намаляване цените на горивата. Имаме решение как "Лукойл" да върне по 1 лв. от старата цена. Сигурен съм, че дори “Промяната” ще го подкрепи.


Защо "Промяната" за 2 г. не ни показаха как се строи, щяха и милиарди да връщат, но няма и 1 метър изградена инфраструктура".

bottom of page