window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Бойко съди … Бойко за 100 000 лева


Двама адаши, които са едни от най-известните политически личности в България влизат в съдебна битка. Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов внесе в Софийски градски съд искова молба за 100 000 лв. Срещу вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков. Това се случва във връзка с изявленията му за парите от магистрала „Хемус“. Делото е образувано и разпределено на съдия-докладчик.


WWW. NEUDOBNITEBG.COM припомнят, че според вътрешния министър част от средствата за строителството на АМ „Хемус“ са отивали при ГЕРБ. Става дума за около 40% от парите. Рашков даде показания като свидетел по делото за авансовите плащания на магистрала „Хемус“. От прокуратурата съобщиха, че по време на разпита свидетелят не е посочил конкретика и определил изказванията си пред националното радио като политически.


"Аз заявих на прокурора, че нямам доверие в прокуратурата и съм напълно убеден, че ако кажа конкретни факти, ако се задълбоча съвсем, тази информация, цялата, ще отиде към Борисов“, коментира Рашков. Според ГЕРБ думите на вътрешния министър са откровени лъжи, целящи да злепоставят партията.


„За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателства за тях!, посочиха в писмена позиция ПП ГЕРБ преди време.

По думите им Рашков „за пореден път се опитва да отклони общественото внимание от проблемите на деня, с активни мероприятия, защото така му е наредил началникът му Румен Радев“.

bottom of page