window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

БНТ с голям гаф в Панорама


Българската национална телевизия направи грандиозен гаф в предаването "Панорама" в петък вечер. Поканен бе кандидатът за премиер от "Продължаваме промяната" Асен Василев. Освен това от бившата управляваща коалиция присъстваха лидерът на "Демократична България" Христо Иванов и председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.


Сега следва логичният въпрос - защо в БНТ не се спазва един от основните закони на журналистиката - да има поне две гледни точки или защо в "Панорама" тълкуват това правило по малко по-различен начин.


Единственият представител на опозицията бе председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. От другите опозиционни партии не бе поканен нито един политик.

Това се нарича неравенство в политическия спор - 3:1 в полза на бившите управляващи още преди да започне предаването.


Наши читатели ни изпратиха свои коментари, че е било най-логично да има по двама или по трима депутати от двете страни. Странно за нашите редовни читатели е, че най-голямата опозиционна партия ГЕРБ, която ще бъде първа политическа сила на следващите избори според всички социолози, нямаше представител в студиото.


А иначе удобни коментари не липсваха от притурките на "Продължаваме промяната" - Христо Иванов от "Демократична България" заяви, че Асен Василев му е много близък приятел и го вижда като бъдещия премиер, а Георги Свиленски каза, че БСП били доволни от неговата кандидатура и най-вероятно ще го подкрепят.


Neudobnitebg.com отправяме критика към ГЕРБ, че не са пуснали писмо до БНТ, за да се оплачат от тенденциозното и дискриминиращо отношение на телевизията към тях.

bottom of page