window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

БИЛА премахва руските си артикули


Поредна провокация спрямо Русия! Този път това прави хипермаркетът Била у нас. От компанията са решили да спрат от продажба всички свои руски продукти у нас.


Ходът следва подобни действия от страна на стотици други компании на територията на Европейския съюз и е в знак на солидарност с Украйна, обясниха от компанията. Стоките, които са засегнати от решението, са предимно в категорията "алкохолни продукти".


Въпреки така наречената война в Украйна и опасността от сериозните нарушения в доставките, от веригата посочват, че в момента затруднения в доставките на продукти за България не се наблюдават, но ситуацията е динамична и постоянно се прави мониторинг върху нея.


Над 90% от асортимента в магазините на веригата се доставя от български фирми.


Признаци на презапасяване, подобно на това, което бе наблюдавано при горивата в началото на месеца, за момент няма. Наблюдава се обаче повишено потребление, но не в резултат на международната ситуация, а на интереса към стоки " с повишена ценова чувствителност".

bottom of page