window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

„БИВОЛ“ И „BIRD“ рекетират стотици българи?


БИВША СЛУЖИТЕЛКА В КОНСУЛСТВОТО НИ В СОЛУН ИЗТЕГЛИЛА ЦЯЛАТА БАЗА ДАННИ НА БЪЛГАРИ С ИМОТИ В ГЪРЦИЯ, ДАЛА ГИ НА „БИВОЛ“ И „BIRD“. СЛЕДВА ЛИ РЕКЕТ


Бивша служителка в консулството ни в Солун изтеглила цялата база данни на стотици българи с имоти в Гърция, пише сайтът Афера.


BIRD се кани да публикува поетапно “случайно” придобития списък, за да рекетират нашенци с къщи в южната ни съседка.


Т.нар. разследващи журналисти Атанас Чобанов и Димитър Стоянов от BIVOL и BIRD разполагат с база данни на българи, които имат имоти в Гърция и скоро може да огласят избирателно информацията си, пише сайтът BUNT.bg.


Информацията е придобита благодарение на бивша служителка в консулството ни в Солун – Десислава Георгиева, която понастоящем се препитава в Министерството на външните работи.


Младата „дипломатка“ е любовница на Атанас Чобанов, който бил лудо влюбен в нея и дори й купил апартамент в Гърция, разкрива разследването. Медията уточнява, че колегата му Димитър Стоянов бил склонен към изнасяне на конфиденциална информация на разследващия сайт към заинтересовани бизнесмени и вече е имал практиката да споделя за предстоящите планове на шефа си – Атанас Чобанов, собственикът на онлайн медията BIRD.


Като аргумент се припомня, че в началото на месец февруари излезе новина, разкриваща, че Стоянов е бил уреден от Митко Каратиста (бизнесменът Димитър Спасов, сочен за шеф на DELTA GUARD) и баща му Спас Спасов, да започне работа като журналист в сайта BIVOL.


Разследването разкрива и схема, която Димитър Стоянов щял да приложи и за която той е разказвал на свой познат: „скоро BIRD ще започне да публикува поетапно „случайно” придобития списък с имоти. Но не току-така… Схемата е свързана с изнудване. Който не иска да плати „такса спокойствие“, ще бъде публикувана информация и за собственика в сайта, ръководен от Атанас Чобанов и неговия „дискретен“ служител Димитър Стоянов.


Ако думите на „независимия“ журналист Димитър Стоянов са истина, това може да бъде квалифицирано като тежко престъпление от страна на всички замесени в този брутален замисъл и ще разкрие методите, по които работи BIRD и „независимата журналистика“.


Припомняме ви, че преди няколко дни журналистът Николай Караколев публикува видео в своя канал в ютуб "Неизбежния Караколев", в който разкри някои пикантни подробности за така наречения журналист Димитър Стоянов, който е със средно образование и няма нищо общо с журналистиката.Стефан Огняновbottom of page