window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Бананите не са полезни сутрин


Обичате ли да хапвате банани?


Всички знаем, че закуската е най-важното ядене за деня. И не, това не е поредният мит, а е чистата истина. Измислянето на подходящата закуска обаче винаги е леко изтощително.


Колко от вас, чудейки се какво да си направят за закуска, изяждат един или два банана? Много бързо и ефикасно, нали? Да, но оказва се, че бананите не са най-оптималният избор за първото ни ядене за деня.


Въпреки че този плод е смятан за бърза и питателна закуска, нутриционистите никак не се съгласяват с това твърдение.


Едва 25% от структурата на банана е съставена от захари, което го приравнява към сравнително киселите плодове.


Най-подходящият вариант за вашата закуска е ястие, богато на мазнини, което да ви зареди с достатъчно енергия за началото на деня, така че да останете сити до следващото ядене.


Да, първоначално бананите ще ви дадат голям приток на енергия, но за съвсем кратко. Малко след това ще започнете да се чувствате уморени и гладни.


Ако все пак прекалено много харесвате бананите и те са неделима част от вашата закуска, решението на проблема е лесно. Комбинирайте банана с храни, богати на мазнини, като авокадото например. По този начин организмът ви ще си набавии много повече енергия за първата половина от деня.


Вече споменахме, че бананите спадат към групата на по-киселите плодове. Именно, за да се неутрализира ефектът на киселинност, имаме нужда от продукти като авокадото. Комбинирайки банана с други храни, ще успеем да извлечем от него само полезните вещества – калий, магнезий и прочие.

bottom of page