window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Асен Василев се подигра грозно на българите


Вицепремиерът и съпредседател на „Продължаваме промяната“ се подигра много грозно с българите. Напук на постоянното недоволство от скъпите цени на горивата, той заяви пред журналисти, че у нас е най-евтиният бензин на колонка в ЕС.


Той не спомена нищо за факта, че българите са с най-ниски заплати от всички европейски държави и с мизерните си възнаграждения, които „Промяната“ ни наложи няма как да заредим резервоара на колата, защото съпоставката между заплати и цени е катастрофална, за разлика от стандарта на държавите в ЕС.„България има най-евтиния бензин на колонка, имаме също така цена на електроенергията, която е същата като 1 юли миналата година – това никъде в ЕС го няма. Това заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.


"Цените на газа за битовите потребители - имаше доста големи компенсации, за небитовите потребители на ток - също. Най-големият инфлационен натиск идва по хранителната верига и продоволствието и там трябва да се насочат мерките. В по-дългосрочна перспектива по-голям инфлационен натиск ще дойде по линията на металите", прогнозира финансовият министър.


Вицепремиерът уточни, че кабинетът няма да иска промяна на плоския данък у нас и увери, че въпреки инфлацията, няма амбицията да се променя бюджетното салдо, поне на този етап.

bottom of page