window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Асен Василев ремонтира вилата си за стотици хиляди с държавни пари


Наглостта на Асен Василев придобива огромни размери. Стана ясна една от причините той да не допуска медии в Министерството на финансите.


Съпредседателят на "Продължаваме промяната" започва мащабно освежаване на почивната база на финансовото ведомството в китното рилско село Говедарци. За тази цел в края на юли е пуснал апетитна обществена поръчка за ремонт на стойност близо четвърт милион лева, пише Уикенд.

В цената са калкулирани всички разходи за строително-монтажни дейности, като доста детайлно са разписани исканията от страна на възложителя, включително за гладкост на замазките, нивелиране на настилките и лепене на тапетите. Срокът, в който ремонтът трябва да бъде изпълнен от фирмата, която ще спечели по тази обособена позиция на МФ, е 2 години.


Финансовото министерство стопанисва учебно-квалификационна база „Гюлечица“ в полите на Рила, на 7 километра от с. Говедарци. Местността е изходен пункт за един от най-красивите планински маршрути в Рила до циркуса на Седемте рилски езера и др. Любителите на пешеходния и еко туризъм могат да опознаят красивите околности на местността. През зимата привържениците на снежните спортове пък биха могли да се възползват от отличните условия на ски пистите Говедарци, Мальовица и Боровец.


Според информация на сайта www.neudobnitebg.com Асен Василев обичал редовно да посещава вилата заедно с компания от няколко мъже, сред които Румен Спецов, заместникът му във финансовото министерство Георги Клисурски и други обичайни познайници.

Новата част на построената в началото на 60-те години на ХХ век база, е завършена през 1987 г. 19 години по-късно е реновирана, като всички стаи са модернизирани, съвременно обзаведени, със самостоятелни санитарни възли, предлагащи всички удобства за приятен семеен отдих на планина. Комплексът е целогодишно отворен за посетители.


Стаите в станцията са 8, а апартаментите – З.

bottom of page