window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

"Асен Василев работеше целенасочено, за да не влезем в Еврозоната"


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов срази бившите управляващи от "Продължаваме промяната" само с факти за техните далавери. Той спомена, че Асен Василев е помпал чудовищно инфлацията, за да не влезем в еврозоната. Борисов заяви също, че ще бъде депутат в 49-ия парламент и ще контролира ситуацията, за да не се стига отново до такива кризи.


„Неудобно е в такава ситуация да се политиканства. Но това, което се случва в момента е трагедия и оценка на това, което се е правило две години. Първата лъжа е, че са се справяли с границата. Преди две години се неглижираше, че България беше за пример за справяне с границата”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Лице в Лице по БТВ за случая с откритите мъртви мигранти.


Той припомни, че протестите от другата страна на Министерския съвет започнаха, когато България е била приета в банковия съюз.


„Под мое ръководство ние изпълнихме всички критерии, за да влезем в Европейския банков съюз и ни се отвори вратата на еврозоната. Ние вървяхме с Хърватия, но две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние изостанахме. Няма да им търпя повече лъжите и партията е бойна. Асен Василев чудовищно помпаше инфлацията. Той работеше целенасочено, за да не влезем в еврозоната”, заяви Борисов.


„За две години промениха ли закона за хазарта? Защо не е променен? И какви са приходите и как се облага? Ние научихме урока си”. С тези думи Борисов коментира списъка „Магнитски”, в който фигурира и Владислав Горанов.


Той коментира, че денят, в който са си отишли от ПП бензинът е паднал с един лев.


„Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков не влизат в зала, когато се гледа правосъдната реформа, но ние излязохме виновни. Истински съжалявам, че не приехме тези закони. Видно е, че Европа и Америка искат този закон да го има и ние ще го подкрепим. Сега говоря за нов граждански договор. Нека Крум Зарков ни подготви документ- работен, който ние сега да гледаме и да одобряваме. Предлагам партиите, които искат да поработят по него и в първия ден на НС да го подкрепим”, допълни лидерът на ГЕРБ.


Той бе категоричен, че не може главният прокурор да бъде недосегаем и да не бъде разследван.


„Ако сменим Гешев с Рашков - такова нещо няма да подкрепя никога. Прокуратурата в момента брани Кирил и Асен. Наруши ли Кирил Петков Конституцията? Как такива милиарди отидоха към Лукойл, защо през Турция дойде газа- толкова работа имат, но в момента не си я вършат с тях”, каза още той и попита кой в момента разследва беззаконието на Рашков срещу него.


Борисов заяви, че е бил три пъти за пет дни в американското посолство. Той уточни, че е знаел за списъка „Магнитски” по-рано.


Запитан дали този път ще е народен представител, той отговори:


„Тези хора са обсебени от мен. Аз за да не ги дразня с ясното съзнание, че по начина по който вървим днес няма да има правителство. Те си правят сметка, че може да има избори две в едно с местните. Този път ще стана депутат, за да не могат да ни надиграят в парламента. Аз съм бил премиер, кмет, това ли ми е мило да стана депутат?”, запита той.


Борисов уточни, че членовете на ГЕРБ не са дали разрешение партията да се коалира с БСП при евентуално бъдещо правителство. Той се обяви против искането за импийчмънт на президента Радев. Ако искат импийчмънт, да направим правителство и тогава президентът ще си е президент”, обобщи Борисов.

bottom of page