window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Асен Василев изхарчил над 1200 лева държавни пари за обяд (Видео)


Съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш финансов министър Асен Василев се е изгаврил с всички българи.


Той е харчил държавни пари за своя обяд, а на моменти и за свои приближени. Това се е случвало в стола на Министерството на финансите, където цените са много по-евтини от тези на някой нормален ресторант и въпреки това Асен Василев не е плащал от своите пари, а от служебни или по-точно казано пари от джоба и данъците на всеки българин.


Той е изял ястия и изпил напитки за над 1200 лева, установява проверка на Николай Бареков, който е отправил официално запитване по ЗДОИ до министерството.

Вижте цялата информация в поста на Бареков в социалните мрежи.

"Това са обедните почерпки на Асен Василев във ведомствения стол на МФ, представени като "Представителни разходи"!


Информацията ми е официално предоставена от Министерство на финансите в отговор на моето запитване по ЗДОИ. Абсолютно незаконно Асен Василев бърка в хазната, за да му плащаме ние, данъкоплатците, 50 пъти обядите с нашите пари в дотирания пак от нас стол.


Става въпрос за абсолютно кокошкарска история за смешни кинти - общо 1208 лева и 17 стотинки за седемте месеца като министър, в които Василев взима петцифрена заплата всеки месец. Толкова за "умните и красивите" и "успели харвардци", а всъщност - новите байганьовци, абсолютно нагли мишкари", пише Николай Бареков.


Сега ще ви покажем и къде обядва Асен Василев, когато не харчи пари на министерството на финансите, а евентуално ги е изкарал от собствения си джоб - скъп италиански ресторант срещу сградата на парламента.
bottom of page