window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Арестът на Владислав Горанов също е незаконен


След като съдът реши, че арестът на лидера на Герб Бойко Борисов е незаконен, сега магистратите взеха решение и за ареста на бившия финансов министър Владислав Горанов и отмениха заповедта за задържането му.


Според решението Главната дирекция "Национална полиция", която е под прякото управление на вътрешния министър Бойко Рашков, е осъдена да заплати на Горанов разноски по делото. Сумата е 490 лева разноски по делото, от които 480 лева адвокатско възнаграждение и 10 лева държавна такса, съобщиха от съда.


От Софийския районен съд цитираха решение на Съда по правата на човека в Страсбург срещу България, според което не е достатъчно заповедта за задържане да съдържа само позоваване на разпоредби, без посочване на специфични обстоятелства или действия на задържаното лице, дали повод на органа да прибегне до задържане.


Припомняме, на 17 март лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за срок от 24 часа. На следващия ден и тримата освободени без да им бъдат повдигнати обвинения, след което се оказва, че арестите им са незаконни.


Ще се извини ли публично Рашков за незаконните арести и защо ги е направил, остава да разберем в следващите дни.

bottom of page