window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Аптечен бос се кандидатира за независим кандидат за депутат


Изненада или не Веселин Марешки се завръща в политиката след повече от година неявяване на избори.


Инициативен комитет за издигането на лидера на “Воля” Веселин Марешки за независим кандидат за народен представител е регистриран в Районната избирателна комисия във Варна.


Той се състои от 7 членове: адвокат Николай Наков – представляващ ИК; Николай Почеканов; Боряна Георгиева; Щериана Иванова; Наталия Иванова-Папазян; Каприел Папазян и Красен Матев.


Николай Почеканов и Щериана Иванова са общински съветници от сформирана в края на миналата година група “СДС и воля за Варна”.


Крайният срок за предаване в РИК- Варна на списъците с избиратели, подкрепящи издигането на независимия кандидат, е 17:00 ч. на 28 февруари. Решението подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Веселин Марешки беше депутат в 44-ото Народно събрание и заместник-председател на парламента. В изборите на 14 ноември 2021 г. варненският бизнесмен бе кандидат за президент. Заедно с кандидатът за вицепрезидент Полина Цанкова-Христова събраха 1208 гласа, или 0,76% от гласовете на българите.


bottom of page