window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

"Агонията трябва да приключи"


Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова бе категорична, че тази сложна конфигурация, която ни управлява между десни, леви и такива, които не могат да определят какви са, трябва да си ходи.

"Времето, което беше дадено в аванс на това правителство изтече. Трябва агонията да приключи." Това заяви в студиото на БТВ Атананасова.


Работа на управляващите е да осигурят кворум каза тя, визирайки провалените заседания на НС и комисии в изминалите дни. За да управляваш е нужно да имаш авторитет и изготвена програма, допълни Атанасова.


По думите й управляващата тройна коалиция изглежда абсурдно. "Христо Иванов и Атанас Атанасов борят путинизацията, застанали рамо до рамо с Корнелия Нинова, която скочи срещу отзоваването на руските дипломати. Предлагат за премиер бившия финансов министър Асен Василев, а предишния кабинет бе свален с вот на недоверие за провал в областта на финансите.", заяви Атанасова.


Тя бе категорична, че ГЕРБ няма да подкрепят кабинета на Продължаваме промяната. Всичките 59 народни представители на партията ще гласуват против. По думите й ГЕРБ са готови да управляват, ако са първа политическа сила. Изборите в Нова Загора показват обществените нагласи, добави тя.


Атанасова посочи, че ГЕРБ следват евроатлантически път. Приоритет за тях са еврозоната, ЕС и НАТО. Тя допълни, че от партията са готови да участват в коалиция с партньори, които също споделят тези идеи.


bottom of page