window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Абрамович е бил отровен в Украйна?


Напрежението между Русия и Украйна се засилва. Руският бизнесменх Роман Абрамович и украински преговарящи за мир са получили симптоми на предполагаемо отравяне след среща в Киев по-рано този месец, съобщава вестник Wallstreet Journal. Говорител на руския милиардер Роман Абрамович потвърди информацията, допълва BBC.


След срещата в украинската столица Абрамович, пътувал между Москва, Лвов и други места за преговори, както и поне двама високопоставени членове на украинския екип, са получили симптоми, които включват зачервяване на очите, постоянно и болезнено сълзене и лющене на кожата по лицата и ръцете – възможни последици от отравяне, казват запознати.Западни експерти, разгледали инцидента, казват, че е трудно да се определи дали симптомите са причинени от химически или биологичен агент или от електромагнитно-радиационна атака.


Твърди се, че симптомите са били открити след среща в украинската столица, целяща постигане на напредък в преговорите за прекратяване на огъня.


Смята се, че животът на Абрамович и другите украински преговарящи не е в опасност и състоянието им вече се е подобрило.


Това стана ясно в момент, когато външният министър Лиз Тръс разкри, че силите на Владимир Путин отвличат украински политици, активисти и журналисти, тъй като Русия не успява да постигне военните си цели. Тръс заяви, че Путин прибягва до "отчаяни мерки", тъй като според британски военни анализатори руската инвазия страда от липса на динамика, лоша логистика и нисък морал.


Външният министър заяви: "Путин продължава да използва отвратителни тактики срещу украинския народ, включително отвличане на невинни цивилни. Той не постига целите си и прибягва до отчаяни мерки. Путин трябва да се провали в Украйна."

bottom of page